Camilla og Ole vandt BM

Ole Rømer og Camilla Madsen

I weekenden, fredag, lørdag og søndag, afviklede man årets Bornholmsmesterskab i slagspil. Der var kun 31 tilmeldte spillere og slet ingen divisionsspillere. Det åbnede muligheder for seniorspillerne og det blev da også blandt dem vinderen blev fundet hos herrerne. Damerne havde deltagelse af øens bedste aktive spillere og det gav spændende kamp alle tre dage.

Seniordamemester Marianne efter runden i Rø sammen med Inge Hee og Esther Nielsen

Første afdeling var fredag i Rø på Old Course og lidt overraskende lagde Klaus Juhl fra NBGK sig i spidsen med en runde i 77 slag. Klubkammeraterne Kim Westh brugte 79 slag og Jan Pelsen 81 slag. Hos damerne var det favoritten Camilla Marie Madsen fra NBGK, der med en runde i 79 slag lagde sig klart i front. Mette Munch Mikkelsen fra BGK og Martina Schow Vomb fra Nexø brugte begge 85 slag.

Lørdag blev der spillet i Rønne
Det fine vejr fortsatte lørdag og det benyttede den førende dame sig til at udbygge sin føring med endnu fire slag efter endnu en runde i 79 slag. De to forfølgere brugte begge 83 slag og der var dermed stor spænding om runner up pladsen hos damerne før finalerunden.

Der siges tak for runden i Rønne

Superrunde af Ole Rømer
Hos herrerne startede Ole Rømer på hjemmebanen med en 85’er, så han regnede ikke med at kunne gøre ret meget i årets mesterskab, men med rigtig godt spil på Rønnebanen, der var sat op til at man kunne angribe greens, scorede han 70 slag, to over par og rykkede frem til en førsteplads. Kim Westh havde ellers holdt fast i sit gode spil, men han fik en 9’er på sidste hul i Rønne, og han var to slag efter den førende. Klaus Juhl brugte 84 slag i Rønne og lå på tredjepladsen før finalen i Nexø.

Blæsende finale på Dueoddebanen
Med en runde i 82 slag i Nexø var Camilla Marie Madsen bedste dame alle tre dage og hun genvandt mesterskabet hos damerne med 13 slag til nummer to, Mette Munch Mikkelsen, som efter en tæt kamp med Martina Schow Vomb, tog runner up pladsen med to slags forspring.
Ole Rømer fulgte godt op på sin gode runde lørdag og var efter de første huller på Nexøbanen klart i spidsen. Kim Westh fik en skidt start, men kom godt igen og var før hul 16 kun tre slag bagud, men en satsning på at indhente klubkammeraten fra Nordbornholm gik ikke, og så kunne Ole Rømer vinde Bornholmsmesterskabet for første gang med syv slags forspring til runner up Kim Westh. Klaus Juhl kunne ikke helt følge trop og måtte se at Jan Pelsen rykkede forbi med to salg og henviste den førende fra første runde til fjerdepladsen.

Rækkevindere:
Damerækken, Camilla Marie Madsen, NBGK og Bornholmsmester
Herrerækken, Mikkel Bojer Nielsen, NGK
Senior damerækken, Marianne Dahl Mertz, NBGK
Senior herrerrækken, Ole Rømer, NBGK og Bornholmsmester
Dame veteranrækken, Ruth Gjerding, NBGK
Herre veteranrækken, Jan Åkerlund, NBGK
Dame superveteranrækken, Mille Marie Munch, BGK
Herre superveteranrækken, Finn B. Larsen, NGK

Nettospil
For at lokke spillere med, der ikke har chance for at vinde bruttorækkerne, spilles der også om nettopræmier og her vandt Marianne Dahl Mertz foran Martina Schow Vomb hos damerne, mens det var Jan Dyrting, Henrik Vang og Claus Andersson der fik præmier hos herrerne.

Hvorfor og hvorfor ikke…

Nu sker der noget

BM i slagspil bliver afviklet over tre dage på tre baner. Det bliver fredag eftermiddag den 26. juli i  Rø på Old Course, den 27. juli i Rønne og den 28. juli i Nexø. Der spilles i aldersrækker og der bliver både brottopræmier og en sideløbende nettorække. Altså hvis man ikke har en chance for at vinde sin række, brutto, kan man alligevel teste sig selv, over tre sammenhængende runder, hvilket burde være en så stor udfordring at mange vil prøve dette. Der er ingen greenfee og kun et deltagergebyr til præmier på kr. 100,-

Resultater på NBGKs Golfbox.